תנועה ספיראלית – בכל שלב בחיים אנחנו מתחילים להפסיק ואז מפסיקים להפסיק, ואז מתחילים שוב, ובעזרת תנועה של ריקוד, מוציאים מחיינו הרגלים מזיקים ומוסיפים לחיינו הרגלים מיטיבים.
הוספת הרגל מיטיב – כבר בתחילת הדרך תבחרו לעצמכם הרגל מיטיב – פעולה יומית קצרה, שאותה נבצע כל בוקר או כל ערב, שתזכיר לנו שאנחנו בתהליך, ותבטא את הכוונה שלנו לחזור לעצמנו.
טיפוח "תודעת מאסטר" – אנחנו מבינים שיש בתוכנו פיצול. יש בנו חלק נפש שרוצה להמשיך לאכול כמה שבא לו, לעשן, לראות פורנו, לשתות 10 כוסות קפה ביום. יש בנו גם חלק שרוצה להפסיק – לעשות ספורט, לפנות זמן עבור עצמו, להיות בקשרים משמעותיים בלי פילטרים. ויש בנו גם את ה"מאסטר". המאסטר רואה את כל חלקי הנפש שלנו, והוא חומל ואוהב גם את זה, וגם את זה, כי הוא מבין שזה זה זה, כל החלקים הם חלק מאיתנו, ותמיד יהיו.
"קל הוא הנכון" – זוהי חוכמה עתיקה מתורות המזרח שאומרת שהתנועה שלנו בעולם צריכה להיות נטולת מאמץ. זה לא אומר שאנחנו צריכים לשבת כל היום מול נטפליקס או פייסבוק. המטרה היא למצוא את האיזון בין קל, לבין נכון. לכן, בקליר-אפ אנחנו דוגלים ב"מינימום האפקטיבי", בו אתם בוחרים מה נכון לכם, אבל בלי לקפוץ מעל הפופיק. זו גם הסיבה שאנו דוגלים בהתנזרות לתקופת זמן מוגבלת, ולא בהפסקה "נצחית" שנדונה לכשלון.